ΠΟΙΝΙΚΟ
Δικαιο
Τομέας εξειδίκευσης

Ποινικό Δίκαιο

Η ενασχόληση με το ποινικό Δίκαιο είναι απόλυτα συνυφασμένη με το Γραφείο μας.
Από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, το γραφείο μας ασχολήθηκε κατά κόρον με ποινικές υποθέσεις πάσης φύσεως και υπερασπίστηκε κατηγορουμένους στα δικαστήρια όλων των βαθμίδων.

Το ποινικό δίκαιο χαρακτηρίζεται από μία ζώσα διαδικασία που εκτυλίσσεται κυρίως εντός των ακροατηρίων.

Όμως και στην προδικασία η ποινική διαδικασία έχει τεράστιο ενδιαφέρον, ουσιαστικό και νομικό.  

Στην παρούσα ενότητα αναφέρονται μόνον κάποιες υποθέσεις του γραφείου μας που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη και είναι γνωστές στο ευρύ κοινό.
Φυσικά πέραν τούτων και  όπως είναι αυτονόητο, το γραφείο μας έχει συμμετάσχει σε πληθώρα σημαντικών ποινικών δικών με επιτυχία και ευπρόσωπη παρουσία.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Το γραφείο μας έχει συμμετάσχει σε πληθώρα σημαντικών δικών με επιτυχία και ευπρόσωπη παρουσία. Στην παρούσα ενότητα αναφέρονται μόνον κάποιες υποθέσεις του γραφείου μας που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη και είναι γνωστές στο ευρύ κοινό.


Ποινικό δίκαιοΗ εν λόγω δίκη αφορά την κατηγορία της εξαπάτησης επενδυτών με την “φούσκα” της μετοχής «Σιγάλας», που τελέστηκε την περίοδο 1999-2000.

Οι 16 συνολικά κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν μεταξύ άλλων με τις ιδιαίτερα βαριές κατηγορίες της κακουργηματικής απάτης κατ’επάγγελμα και κατά συνήθεια και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Η πρωτόδικη δίκη που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2012, διήρκησε περίπου τέσσερις μήνες και ο εντολέας του γραφείου μας, απηλλάγη αμετάκλητα από όλες τις κατηγορίες, με ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.

Διαβάστε το ρεπορτάζ της εφημερίδας “ΤΟ ΒΗΜΑ”, για τη δίκη αυτή πατώντας εδώ.

Επικοινωνήστε μαζί μας


  Ποινικό δίκαιοΕπίσης μία υπόθεση που προκάλεσε πανελλήνιο ενδιαφέρον. Η κατηγορία αφορούσε την υπεξαίρεση από τους Πρυτάνεις, Αντιπρυτάνεις και Γραμματείς του Παντείου τεραστίων χρηματικών ποσών από τους  λογαριασμούς του Πανεπιστημίου.

  Και στην υπόθεση αυτή το γραφείο μας  εκπροσωπούσε κατηγορουμένη, η οποία απηλλάγη πάσης κατηγορίας και μάλιστα από  το πρωτόδικο δικαστήριο.

  Σημειωτέον ότι η εν λόγω δίκη, ήταν από τις μεγαλύτερες σε διάρκεια δίκες στα Ελληνικά χρονικά (αν όχι η μεγαλύτερη), αφού διήρκησε περίπου ενάμιση χρόνο.

  Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ της Εφημερίδας “ΤΟ ΒΗΜΑ”, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και αναφορά στο Γραφείο μας πατώντας εδώ.

  Επικοινωνήστε μαζί μας


   Ποινικό δίκαιοΠρόκειται για την γνωστή πολύ σημαντική ποινική υπόθεση που  συντάραξε το Πανελλήνιο και την πολιτική ζωή της χώρας.

   Στην εν λόγω υπόθεση το γραφείο μας εκπροσώπησε έναν εκ των βασικών κατηγορουμένων, που αντιμετωπίζει κατηγορίες  της δωροδοκίας και της Νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες  (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

   Διαβάστε το αναλυτικό άρθρο της Wikipedia για τη δίκη αυτή πατώντας εδώ.

   Επικοινωνήστε μαζί μας

    Αν επιθυμειτε υπευυνη εκπροσωπηση …

    Ειμαστε διαθεσιμοι